Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Másfél millió eurót kapott a magyar fejlesztés

Vágólapra másolva!
Másfél millió eurót kapott egy nemzetközi konzorciumtól a SignAll Technologies Zrt. az amerikai jelnyelvet valós időben fordítani képes technológia továbbfejlesztésére. Az innováció tavaly elnyerte Brüsszelben az LT-Innovate díjat.
Vágólapra másolva!

A Perion Kockázati Tőkealap, a Credo Ventures és a Conor Fund összesen másfélmillió eurót invesztált az amerikai piacra szánt magyar technológia továbbfejlesztésére. „A SignAll 20 fős csapata már megalkotta a működő prototípusát annak a technológiának, amely forradalmasíthatja a kommunikációt a siketek és a hallók között.

– mondta Andrej Kiska, a Credo Ventures képviselője.

A fejlesztés tavaly elnyerte az egyik legrangosabb nyelvtechnológiai díjat Forrás: SignAll

Nemzetközi szinten is elismerik

A NASA és a Google által alapított Singularity University CEE – Global Impact 2014-es versenyén a legjobb nyolc közé jutott, de

kedvező fogadtatást kapott a bécsi Pioneers és a helsinki Slush fesztiválokon is.

A legrangosabb nyelvtechnológiai díjként számon tartott LT-Innovate Award elnyerése előtt pedig közönségdíjas lett a Várkert Bazárban megrendezett Smartmobil 2015 konferenciájának a CEE Lift off! nevű startup-versenyén. „Nagy kockázatú kísérlet ez, de

- mondta Karvalits Ferenc, a Perion Tőkealap részéről.

Tökéletesítik a technikát

A befektetés hatalmas lökést adott a fejlesztésnek, melyen egy folyamatosan bővülő csapat dolgozik tovább. A következő időszakban a cél nem csupán a technológia tökéletesítése, de annak megismertetése az Egyesült Államok releváns szervezeteivel és közösségeivel ugyanilyen fontos szerepet kap. Az amerikai jelnyelvet csak az Egyesült Államokban több mint félmillió ember használja anyanyelveként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről