Érdemes a Szép kártyás pihenést korábbra hozni

Egyre több az orosz beteg a magyar magánklinikákon
Hévízi riport az utóbbi években megnövekedett orosz turisták ügyében
Vágólapra másolva!
A K&H Szép kártya birtokosoknak még több mint 404 millió forintot kell elkölteniük május végéig. A három bank, az OTP a K&H és az MKB Bank Szép kártyáin pedig összesen 4 milliárd forint van, amit még nem költöttek el a tulajdonosok.
Vágólapra másolva!

A kártyatulajdonosok a nyári főszezonban használják leginkább Szép kártyájukat, míg a munkáltatók tavasszal és év végén a legaktívabbak a feltöltéseket illetően.

A kártyabirtokosoknak érdemes a márciusi hosszú hétvégéket is kihasználni, mivel a 2014-ben feltöltött összegek idén május 31-ig használhatóak fel – írja a K&H Bank a levelében.

Nem kell még aggódni

Március 15-ei négynapos hosszú hétvégén és a március 27-ére eső húsvéti ünnepekkor is elkölthetők a Szép kártyákon lévő pénzek. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ugyan még 4 milliárd forint van a számlákon, de nem kell aggódni, mert tavaly április végén is 2,5 milliárd forintnyi fel nem használt keret állt elköltetlenül. Tavaly egymilliárd forint elköltetlen pénzt utaltak vissza a munkáltatóknak a bankok.

A fel nem használt Szép kártya pénzeket visszautalják a munkáltatóknak Fotó: Nagy Attila - Origo

A munkáltatók leginkább márciusban és az év végén, decemberben a legaktívabbak a feltöltés szempontjából, míg a munkavállalók inkább nyáron a főszezonban, júliusban és augusztusban költenek a legintenzívebben, feltehetően a családi nyaralást finanszírozva a kártyával.

A határidő május vége

Érdemes most kicsit korábbra hozni a pihenést a még fel nem használt összegek elköltésére, erre március, április és május is remek alkalom lehet – mondta Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A 2016. május 31-ig fel nem használt összegeket a bankok visszautalják az eredeti feltöltést végző munkáltatónak. Ez azonban a társasági adóalapot növeli, és jelentős adminisztrációs terhet is ró a munkáltatóra.

Baj van a cafeteria-rendszerrel

Nem egyeztethetők össze az uniós joggal a Szép kártya és az Erzsébet étkezési utalvány rendszereinek egyes elemei. Az Európai Bíróság döntése szerint sérti az uniós elveket az, hogy külföldi vállalatok magyarországi fióktelepei nem bocsáthatnak ki Szép kártyát.

Újra kell szabályozni a cafeteri-rendszert Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A kormányszóvivő az Európai Bíróság döntésére reagálva azt mondta, egy olyan rendszert hoznak majd létre, amely megfelel az Európai Unió követelményeinek, de legfőképpen tiszteletben tartja, figyelembe veszi a magyar emberek érdekét is.