Meghirdették a magyar innovációs nagydíj pályázatot

Vágólapra másolva!
A 2015. évi legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítmény elismerésére a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel meghirdette a Magyar innovációs nagydíj pályázatot. Új elem, hogy a pályázati rendszerbe a szakmai bírálatot is beépítik a pontozás mellé, és feladatcentrikus megközelítést alkalmaznak.
Vágólapra másolva!

Az árbevétel a döntő szempont

A huszonnegyedik alkalommal kiírt pályázatra

2016. február 17-ig lehet jelentkezni,

a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át.

A legeredményesebb startup vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Startup innovációs díját kapja, az elismeréseket 2016. március végén adják át az Országházban. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnöke hangsúlyozta, hogy a pályaműveket 19 tagú független bíráló bizottság értékeli, a díjak odaítélésénél döntő szempont a többlet árbevétel elérése az innováció révén.

Korszerű termékek kellenek

Friedler Ferenc, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) innovációs és általános elnökhelyettese elmondta a tartós versenyképességhez elengedhetetlen a hatékonyság, ezért

az innovációnak korszerű termékekben kell megjelennie.

Hozzátette, hogy a hivatal a pályázati kiírásban a versenyképességet és a hatékonyságot egyaránt megjeleníti. Új elem, hogy a pályázati rendszerbe a szakmai bírálatot is beépítik a pontozás mellé, és feladatcentrikus megközelítést alkalmaznak.

Az elérhető kutatás-fejlesztési és innovációs források közé sorolta az elnökhelyettes a konvergencia régióban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP, a központi régióban a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) lehetőségeket, amelyekre a pályázati kiírásokat a hivatal honlapján közzétették.