Új magyar sikertörténetek helyszíne lehet a Design Terminál

3D nyomtatott műkéz
Budapest, 2015. szeptember 21. Egy kislány 3D technikával nyomtatott műkezet próbál a magyarországi e-NABLE önkéntes csapat bemutatóján Budapesten, a Design Terminál előtti üvegpavilonban 2015. szeptember 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Bővíti mentorprogramját a Design Terminál: már tech startupok is jelentkezhetnek. A cél a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése.
Vágólapra másolva!

A Design Terminál eddig csak designcégek számára nyitott mentorprogramjába mostantól technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhetnek, hiszen napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek. A megújult program nemzetközi összevetésben is különlegesnek számít: a designcégek és a technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak.

Segítség a Szilícium-völgyből

A program egyik erősségét a nemzetközi mentorhálózat jelenti.

150 elismert mentor kapcsolódik be a vállalkozások fejlesztésébe a Szilícium-völgytől Berlinen át Budapestig.

A program célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése. A hathónapos program során az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre a cégek, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. A Design Terminál – a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerségével – minden mentorált vállalkozását eljuttatja legalább egy jelentős nemzetközi szakkiállításra vagy vásárra is.

A Design Terminál rengeteg innovációkat bemutató rendezvénynek ad helyet Forrás: MTI/Mohai Balázs

Megkönnyítik az elindulást

„A Design Terminál olyan vállalkozásokat bocsát útjára, akik valóban készen állnak a külpiacra lépésre. A Magyar Nemzeti Kereskedőház ezért örömmel támogatja a mentorprogramot” – fogalmazott Ducsai-Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója.

A program kiválasztáson alapul, de a bekerülő cégeknek teljes egészében ingyenes. Sőt, a résztvevők mentorálási díjban részesülnek,

ami lehetővé teszi, hogy kizárólag induló vállalkozásukra fókuszáljanak.

A Design Terminál egyik korábbi mentoráltja, a Position designcég már a nemzetközi piacokon is ismert. “A kezdeti nehézségek után a Design Terminál programja adott számunkra személyre szabott válaszokat. Sokat lendített a külföldi eladásainkon, hogy fontos szakkiállításokra és vásárokra juthattunk ki vele” - mondta Simonfalvi Bence, a cég alapítója.

A programról részletes információk itt érhetők el.