Tarsolyék előzetesben maradnak

Quaestor, Tarsoly Csaba
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék másodfokon helyben hagyta a Budai Központi Kerületi bíróság végzését, amely két hónappal, szeptember végéig meghosszabbította Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosának és a brókercég két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A mintegy harminckétezer károsult kötvényes jelentős része már felvehette a kártalanítását. A Quaestor-ügyben az első fokon eljáró nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség még júliusban benyújtott indítványát megalapozottnak találta, és annak megfelelően az ügy mindhárom gyanúsítottjának előzetes letartóztatását további két hónappal meghosszabbította - írja a Magyar Hírlap.

Tarsoly Csaba a Quaestor tulajdonosa Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Budai Központi Kerületi bíróság előzetes letartóztatás meghosszabbításáról rendelkező végzését helybenhagyta – közölte Bagoly Bettina főügyészségi ügyész.

A szóvivő elmondta,

a kényszerintézkedés meghosszabbítását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítése miatt indítványozták.

Mint ismert,Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát és a brókercég két vezető tisztségviselőjét a jogosulatlan betétgyűjtés kapcsán különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel is gyanúsítják.

A mintegy harminckétezer Quaestor-károsult jelentős része, hozzávetőleg a kilencvenkét százaléka már felvehette a pénzét a bankfiókokban, míg a többieknél folyamatban van az adatok egyeztetése, az esetleges hiánypótlások beérkezése és elbírálása.