Honlapot és webáruházat indíthat néhány kattintással

Magyar honlapokat hackelt meg az Iszlám Állam news
Vágólapra másolva!
A Telekom kifejezettem vállalkozóknak indított szolgáltatáscsomagot Webkönnyen néven szeptemberben. Az új szolgáltatással mikro, kis- és középvállalkozások hozhatnak létre saját honlapot és indíthatnak webáruházat néhány kattintással.
Vágólapra másolva!
Nem kell többé programozó vagy grafikus, ha weblapra van szüksége Forrás: Thinkstock

Mindössze néhány kattintással kerülhet fel az internetre az a vállalkozó, aki igénybe veszi a Telekom szeptemberben bevezetett Webkönnyen alkalmazását. A különböző tematikus sablonokat kedvük szerint variálhatják, rendezhetik, sőt később is pillanatok alatt lehet változtatni a honlap tartalmán. Ehhez pedig sem grafikusi, sem programozói tudásra nem lesz szükség.

Már a legkisebbeknek is kötelező

A szolgáltatáscsomag mindent tartalmaz, amire egy kisvállalkozásnak szüksége lehet ahhoz, hogy cége megtalálható legyen az interneten: saját email címet, díjmentesen regisztrált domain nevet, valamint a honlap tartalmának megfelelő, rugalmasan bővülő webtárhelyet. „Mindegy, hogy egy frissen alapított vagy évek óta működő cégről van szó,

manapság már egyetlen vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy ne tegye le a névjegyét az interneten is”

– mondja Lakatos Péter, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

Egyszerű, mint a szövegszerkesztő

A Webkönnyen amellett, hogy tartalmazza az alapvető weboldal készítési funkciókat és dizájnelemeket, minimális menüpontjainak köszönhetően könnyen kezelhető, a szövegszerkesztők elvén működő felületet kínál- Aki online is szeretne árusítani, a Webkönnyen Shop kiegészítő csomaggal professzionális webáruházat is létrehozhat. A Facebook publikálás funkcióval egyetlen kattintással generálható a már elkészített honlappal megegyező tartalmú Facebook-oldal is, így a honlap látogatói azonnal lájkolhatják és megoszthatják az új Facebook-profilt.

A szolgáltatásról bővebb információ, valamint a díjmentesen kipróbálható próbaverzió a www.telekom.hu/webkonnyen oldalon található.

Az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.