Most sem jött össze a Közgépnek

a Közgép Zrt. dolgozik a  Margit híd felújításán
közgépxxx
Vágólapra másolva!
Továbbra sem nyert közbeszerzést februárban a Közgép, ráadásul a Colas Alterra újabb állami megrendelést happolt el Simicska Lajos cége elől. Ugyanakkor az M0-son nekik áll a zászló.
Vágólapra másolva!

Újabb közbeszerzésről csúszott le a Közgép: a Colas Alterra 3 millió forinttal olcsóbban, 883,7 millióért vállalta a Clark Ádám térnél a villamos alagút átépítését. Egyébként a nyertes ajánlat után a Közgép tette a legkedvezőbb ajánlatot.

Az M0-son kaphat munkát a Közgép

Simicska Lajos vállalkozása jó eséllyel indul egy másik közbeszerzésen: a Nol.hu információ szerint a Közgép hét pályázó közül a legolcsóbban vállalná el a zajvédő létesítmények átépítését az M0-s déli szektorában. Úgy tudják, hogy a Közgép 1,063 milliárd forintért vállalta a 8,45 kilométernyi pályaszakaszon tervbe vett munkák elvégzését.

2015 nem indult jól Simicska cégének

A Közgép az elmúlt hetekben több közbeszerzést is elbukott, legutóbb a Colas Alterra happolt el előle egy 2,5 milliárd forintos állami megrendelést. A múlt héten egy negyedmilliárdos közbeszerzésről maradt le Simicska cége, egy nappal később pedig egy 3,3 milliárdos tendert bukott el. Erre a hétre is jutott egy fiaskó: hétfőn derült ki, hogy a szakmában csak ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt egy kétmilliárdos debreceni közbeszerzésen előzte meg.