Az Interpol ismét körözi a Mol-vezért

Hernádi Zsolt, Interpol
Vágólapra másolva!
A legmagasabb szintű, vörös riasztást adta ki az Interpol a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen. Hernádi Zsolt már másodszor szerepel a körözési listán - ezúttal is a Mol-INA ügy miatt keresik a horvát hatóságok.
Vágólapra másolva!

Hernádi Zsolt neve kedden ismét látható volt az Interpol internetes körözési listáján. A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a nemzetközi rendőri szervezet ismét vörös jelzést adott ki.

Ez a legmagasabb szintű riasztás, amely jelzi, keresik az illetőt - ez esetben a horvát hatóságok kérésére.

Hernádi Zsolt friss Interpol körözési felhívása Forrás: Origo

Hernádi Zsolt neve már korábban is szerepelt a körözési listán, de az ügyvédeivel panaszt nyújtott be, és az Interpol ügyeit ellenőrző független bizottság felülvizsgálata miatt 2014 tavaszán lekerült róla. De mint arról az Origo beszámolt, a körözés érvényben maradt ellene.

A horvát ügyészség korrupcióval vádolja a Mol vezérét, ő visszautasította ezt Fotó: Bielik István - Origo

A horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség, az USKOK 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Hernádi Zsoltot Horvátországban azzal vádolják, hogy Ivo Sanader volt kormányfővel - akik azóta korrupció miatt jogerősen elítéltek - horvát miniszterelnökkel együtt részt vett az INA horvát olajipari vállalat törvénytelen eladásában, 10 millió euró kenőpénzt adott Sanadernek, hogy átadja a Molnak a vállalatot.

A Mol és Hernádi visszautasította a vádakat, és cáfolta a korrupciós vádakat is. Hernádi ügyében Magyarországon is eljárás indult, de a Fővárosi Ítélőtábla tavaly december elején jogerősen felmentő ítéletet hozott.