115 milliárd forint jut vasútfejlesztésre Békés megyében

Vágólapra másolva!
Vasúti projekt támogatását hagyta jóvá az Európai Bizottság az NFM közlése szerint. 115 milliárd forintból a Gyoma-Békéscsaba-vonalon építenének zajvédő falakat és új vasútállomást.
Vágólapra másolva!

Az EU által támogatott beruházás egyes egyes részei már decemberben elkészültek, egyéb fejlesztések pedig folyamatban vannak. A Gyoma-Békéscsaba vonalszakaszt már felújították, Csárdaszálláson és Mezőberényben felújították az állomást, Murony pedig teljesen új állomásépületet kapott.

Zajvédő falak

Az NFM tervei között szerepel még a békéscsabai állomás teljes körű felújítása, új elektronikus vasúti biztosítóberendezések létesítése, valamint egy 2000 méter hosszú zajvédő fal építése a vágányok mellet. A beruházások legkésőbb 2016-ig készülnének el.

Útépítés jöhet Viharsarokban

"A vonatközlekedés szolgáltatási színvonala nő, az utazás gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb lesz, az áruszállítás feltételei jelentősen javulnak" – írta közleményében Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. Hozzátette: Békés-megyében közúti beruházásokat is terveznek, különösen azzal a céllal, hogy a Viharsarok elszigeteltségét csökkentsék.