16 éve nem emelkedett ekkorát a Petrobras

A Petrobras (NYSE) napi árfolyama
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 16 év legnagyobb napon belüli szárnyalásán van túl a brazil Petrobras, miután 15 százalékot emelkedett a keddi kereskedés során. A korrupciós botrányba keveredett állami olajvállalat árfolyama a vezetőség már régóta várt leváltásának hírére reagált ilyen rendhagyóan.
Vágólapra másolva!
  • Több mint 15 százalékot emelkedett a brazil Petrobras árfolyama a tegnapi kereskedés alatt, miután a kiszivárgott hírek szerint, hogy az ország elnöke, Dilma Rousseff a korrupciós botrányba keveredett vállalat vezetőinek leváltásáról döntött.
  • Az elnöki hivatal nem nyilatkozott az ügyben, azt viszont elismerték, hogy a vállalat vezérigazgatója, Maria das Gracas Foster és az ország elnöke megbeszélést tartott kedd délután. Ugyanakkor a találkozón érintett témákról nem árultak el többet és a Petrobras vezetősége sem kommentálta az értesüléseket.
  • A találkozó után a brazil Folha de S. Paulo című napilap számolt be arról, hogy az elnök és a vállalat vezérigazgatója megállapodott abban, hogy a hónap végéig a Petrobras vezetőinek többsége lemond a tisztségéről. Az újság viszont nem árulta el, milyen forrásból szerezte az információit.
  • Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a brazil óriásvállalat hitelességének helyreállításához elengedhetetlen lenne a teljes vezetőség leváltása. A vállalat jelenleg erősen alulértékelt (pl. P/E alapon), így ennek bekövetkeztével Petrobras árfolyama előtt nagy növekedési lehetőség nyílik meg.
A Petrobras (NYSE) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu