Kompromittáló videó vitte csődbe 50 Centet

50 Cent
Vágólapra másolva!
Az amerikai rapper csődvédelmet kért, miután 5 millió dollár, azaz 1,4 milliárd forint megfizetésére kötelezte a bíróság egy erotikus tartalmú filmfelvétel kiszivárogtatása miatt. De ez nem az első milliós kártérítési per az énekes életében.
Vágólapra másolva!

Egy videón bukott el a rapper

Hivatalos nevén Curtis James Jackson III egy nappal azután jelentett csődöt a Connecticut-i bíróságon, hogy egyik rapper kollégájának barátnője megnyerte az énekes ellen indított jogi eljárást.

A bíróság 5 millió dollár kártérítést ítélt meg a nőnek, akinek tudta és beleegyezése nélkül hozta nyilvánosságra az énekes a róla készült szex videót

– közölte a CNBC.

Az amerikai hírtelevízió közlése szerint a mostani büntetés még egy enyhébb ítéletnek számít az előadó ügyei között. Tavaly szeptemberben 17 millió dollár (4,5 milliárd forint) megfizetésére kötelezték, aki a vád szerint saját design ötletként árulta a Sleek Audio cég fülhallgatóit. Mivel 50 Cent a tetemes bírságot nem fizette meg, így a hatóságok egész egyszerűen befagyasztották a bankszámláját.

50 Cent, az üzletember Forrás: Getty Images

Lemorzsolódó vagyon és csődvédelem

Az énekes teljes vagyona jelenleg 10 és 50 millió dollár közé tehető, amellyel tartozásai közel megegyeznek, de a szebb napokat is megélt énekes még évekkel ezelőtt közel 155 millió dolláros (azaz 40 milliárd forint) vagyon birtokosa volt. 2007-ben még kb. 20 milliárd forintnyi dollárösszeget profitált a Glacéau üdítőitalok értékesítéséből.

A csődvédelem alá vett előadónak bár nem kell felhagynia üzleti tevékenységeivel, viszont ügyvédje elmondása szerint szigorú pénzügyi kontroll alá kerülnek ügyletei.

A rapper-üzletember érdekeltségébe tartozik az SMS Audio vállalat, amelyet 2011-ben indított. Emellett 78 millió dolláros üzletet ütött nyélbe a Frigo Revolution Wear fehérnemű vállalattal az elmúlt év végén.