Masterplast: Közel háromszoros túljegyzés a részvényaukción

Vágólapra másolva!
Eredményesen zárult a Masterplast nyilvános részvényaukciója, miután a minimum árként meghatározott szint felett 5,6 százalékkal, 549 forintos átlagáron keltek el a részvények. A felajánlott 400 ezer darabos mennyiség közel háromszorosára érkezett vételi ajánlat. 
Vágólapra másolva!

Sikeresen zárult a Masterplast Nyrt. két fő tulajdonosának szerdai részvényaukciója, miután az eladásra felajánlott 400 ezer részvény majdnem háromszorosára, közel 1,2 millió darabra (1.174.464) érkezett vételi ajánlat 7 befektetési szolgáltatótól.

Az értékesítési átlagár 549 forint volt, ami 5,6 százalékkal haladja meg a minimumként meghatározott 520 forintos árat. Az aukcióra a Budapesti Értéktőzsde aukciós rendszerében került sor, az értékesítési árfolyamot többáras algoritmussal állapították meg, míg a részvényeket kártyaleosztásos allokációs móddal osztották szét. Az aukció lebonyolítója a Concorde Értékpapír Zrt. volt.

Teljesültek a célok

Az aukció megszervezése során kitűzött célok az eladók szerint teljesülhetnek, mivel az értékesítési adatok alapján a lakossági befektetők aránya bővült, és a részvényforgalom növekedésére is jó esély van, így a vállalat részvényei középtávon akár a BÉT Prémium kategóriájába is bekerülhetnek.