Bérbe adják a volt baumaxos ingatlanokat

baumax végkiárusítás
Vágólapra másolva!
40 volt baumaxos dolgozó tudott elhelyezkedni a Möbelixnél, bár ennél több alkalmazottnak kínáltak állást – tudta meg az Origo. A Möbelix nem értékesíti tovább a Baumaxtól megvett ingatlanokat, azokat vagy bérbe adja, vagy bútorboltot nyit bennük.
Vágólapra másolva!

Már két hónapja nem lehet csempét nézegetni a Baumaxokban, mert a barkácsáruházlánc kivonult Magyarországról. A Baumax üzletek február 26-ig folytattak kereskedelmi tevékenységet, az árukészletüket kiárulták.

A Baumax kivonult Magyarországról Fotó: Bielik István - Origo

A hatalmas barkácsboltokat nem bontották le. A 12 volt Baumax-áruházat és 6 telephelyét a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolta meg.

Magyarországon négy Möbelix áruház van, kettő Budapesten, egy-egy üzlet pedig Miskolcon és Dunakeszin. Győrben egy Mömax áruház működik.

A Möbelix az Origóval azt közölte, a Baumaxtól megvásárolt ingatlanok közül egyet sem kíván értékesíteni, bizonyos ingatlanok bérbeadásáról már előrehaladott tárgyalások folynak potenciális bérlőkkel – tette hozzá Simonyi András, a Möbelix ügyvezető igazgatója.

Az üzletek túlnyomó többségéből a következő 2-2,5 évben több százmilliós anyagi ráfordítással bútor- és lakberendezési áruházakat terveznek kialakítani. "Szándékaink szerint egyébként már idén év végén egy áruházat Budapesten megnyitunk" - árulta el Simonyi András.

Rákosmentén bútorbolt lesz

Az már biztos, hogy a XVII. kerületi volt barkácsbolt helyén jövőre bútor- és lakberendezési áruház nyílik. A nyitás pontos dátuma még nem ismert - mondta Simonyi András, a Möbelix ügyvezető igazgatója.

A rákosmenti volt barkácsboltot már elkezdték átépíteni Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Az elmúlt időszakban körülbelül 35-40, korábban a Baumaxnál foglalkoztatott alkalmazottat vettünk fel - tette hozzá az ügyvezető. A Möbelix jelenleg is tárgyalásokat folytat egykori baumaxos dolgozók felvételéről, mind központi adminisztratív, mind értékesítési területen. Eddig is több volt baumaxos dolgozónak ajánlottunk fel munkahelyeket, de sokan voltak, akik nem kívántak élni a lehetőséggel. Volt olyan, aki már elhelyezkedett, és volt, aki más ok miatt nem kívánt élni az állásajánlattal – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A Baumax Magyarország Zrt. korábban 788 alkalmazottat foglalkoztatott. A kirúgott alkalmazottak végkielégítést és prémiumot kaptak.