Tavasszal veszik át a Baumaxokat

möbelix áruház
Vágólapra másolva!
Az MMXH Kft. a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolja meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét - közölte az Origóval Simonyi András a Möbelix ügyvezető igazgatója. A cég nem zárja ki, hogy a baumaxos dolgozók a Möbelix üzletekben kaphatnak majd munkát.
Vágólapra másolva!

A következő hónapokban döntenek arról, hogy a megvásárolt ingatlanokat miként hasznosítják, mondta Simonyi András, a Möbelix ügyvezető igazgatója. Az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolja meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét. Március 31-ig a barkácsáruház üzleteit megkapják, ezután kezdődhetnek az átalakítási munkák. A barkácsáruházakból bútor és lakberendezési áruházakat hoznak majd létre – mondta Simonyi András.

Nem minden baumaxos kerül utcára

Az új üzletek nyitási időpontját egyelőre nem árulta el Möbelix ügyvezetője. Nem tartják lehetetlennek, hogy a baumaxos dolgozók egy részét átveszik. Simonyi András hozzátette: a plázastop igen szűk lehetőségeket szab jelenleg a zöld mezős beruházásoknak, ezért a csomaggal együtt megvásárolt építési telkeket csak a jövőnek szánt inveszticióként tudják kezelni.

Március végéig a Baumax kivonul Magyaországról Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Magyarországon három Möbelix áruház van, Budapesten, Miskolcon és Dunakeszin. Győrben pedig egy Mömax áruház működik. Simonyi András elárulta, hamarosan új bútoráruházat nyitnak a Savoya Parkban.

Kivonulás és terjeszkedés

A Baumax a hét közepén jelentette be, hogy 14 magyarországi áruházát áprilisig bezárja. A vasárnapi zárva tartás a barkácsáruházakat is érzékenyen érinti, hiszen az építkezők és lakásfelújítók gyakran a hétvégén látogatják a barkácsáruházakat.

Három boltja van Magyarországon Forrás: Wikimedia Commons

Lejtőn a barkácspiac

A barkácspiac 2007 óta válságban van – mondta korábban Vámos György az Origónak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a Bricostore 2012-es kivonulása már intő jel volt. Magyarországon nem költenek annyit felújításra, mint korábban, hiszen leült a lakásépítés és a lakásfelújítás is.