Imádja a lakosság a kincstárjegyeket

magánnyugdíj pénztár vagyon megtakarítás forint bankjegy
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják
Vágólapra másolva!
Közel 100 milliárd forinttal emelkedett novemberben a lakossági állampapírok állománya. Ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége csaknem 3337 milliárd forint. Az euróban denominált államkötvénnyel, a Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel együtt a teljes mennyiség közel 4197 milliárd forint.
Vágólapra másolva!

Kamatozó Kincstárjegyből (KKJ) az idei év második legnagyobb értékesítése történt novemberben:

közel 118 milliárd forint értékben jegyeztek belőle a kisbefektetők. A Féléves Kincstárjegyet (FKJ) november közepe óta a Kincstár mellett több bank is forgalmazza. Ennek eredményeként az eddigiekhez képest kiemelkedő, 14,6 milliárd forint összegben értékesítettek belőle.

A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) állománya lejárat miatt csökkent novemberben. A Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) az elsődleges állampapírpiacon kialakult alacsony hozamkörnyezet miatt továbbra is kevésbé keresett: csupán egymilliárd forinttal növekedett az állománya az év tizenegyedik hónapjában.

Lakossági állampapírok novemberi állományadatai Forrás: ÁKK