Százmilliós befektetést kapott a magyar fejlesztésű injekció

gén
A molekuláris biológiai kutatások új és minden eddiginél izgalmasabb perspektívát nyújtanak az orvostudomány számára
Vágólapra másolva!
Az ízületi kopások gyorsabban és hatékonyabban lesznek gyógyíthatóak. A magyar fejlesztésű ízületi regenerálódást segítő vérszérum-injekció az Euroventures százmillió forintos befektetésének köszönhetően jövőre már elérhető lesz a piacon.
Vágólapra másolva!

Három éves fejlesztést követően elsőként Magyarországon lesz elérhető az OrthoSera Kft. ízületi regenerálódást segítő vérszérum injekciója. Az Euroventures és társbefektetői az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül fektetett százmillió forintos összeget a vállalatba. A befektetésből a hazai és nemzetközi piacra lépést, valamint a vérszérum injekció további fejlesztését finanszírozzák majd.

A magyar fejlesztés áttörés lehet az orvostudományban Forrás: Thinkstock

Nemzetközi áttörést hozhat

Az új orvosi eszköz abban segít majd a szakorvosoknak, hogy a betegekből kinyerjék, majd izolálják azt a vérszérumot, amelyet a betegnek visszaadva megduplázható a sérült porc regenerálódásáért felelős sejtek szaporodása. Az injekció segítségével gyorsabban és hatékonyabban gyógyíthatóak lesznek többek között az ízületi kopások, a teniszkönyök, a felnőttkori lúdtalp, továbbá javulni fog a sebgyógyulás.

Befektetésünkkel nekik és a nagy hagyományokkal rendelkező hazai orvostudománynak is szeretnénk további lendületet adni” – mondta Tánczos Péter, az Euroventures független kockázati és magántőke befektető igazgatóságának elnöke. A konzorciumhoz angyal befektetőként csatlakozó Várkonyi Attila, Szőke Márton és S. George Simon jelentős tapasztalattal rendelkeznek az élettudományi befektetések területén.

Felgyorsult a várható piacra lépés

Az OrthoSera új vérszérum injekciójának hatósági engedélyeztetése folyamatban van. Az orvosi eszköz várhatóan

2016 első negyedévétől lesz elérhető az ország vezető ortopédiai és sportsebészeti intézményeinél,

az első klinikai felhasználást a tatai Kastélypark Klinikán tervezik indítani. “A befektetés lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk a piacra lépésünket az új vérszérum injekcióval és további fejlesztéseket eszközöljünk a regeneratív orvostudomány területén. Létrehoztunk továbbá egy nagynevű és tapasztalt iparági szakértőkből álló tanácsadó testületet, akik segítik majd a tudományos és klinikai eredményeink realizálását,” – mondta Dr. Lacza Zsombor, az OrthoSera Kft. idén Gábor Dénes díjjal kitüntetett ügyvezető igazgatója. A tanácsadó testület elnöke S. George Simon, az amerikai MesaGen vezérigazgatója, aki több mint 20 éve foglalkozik orvostudományi fejlesztésekkel és azok piacra vitelével.