Elcsábították Balog Ádámot

Balog Ádám vesz részt Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökjelöltjének meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülésén 2013. március 1-jén.
Vágólapra másolva!
Lemondott az Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Balog Ádám. A jegybank tájékoztatása szerint a MKB Bank elnök-vezérigazgatói posztján folytatja munkáját a leköszönő alelnök.
Vágólapra másolva!

Balog Ádám július 22-i hatállyal lemondott minden jegybankban betöltött tisztségéről. A Magyar Nemzeti Bank elnökének egyetértésével Balog Ádám alelnök ma elküldte a lemondását tartalmazó nyilatkozat Áder János köztársaság elnöknek, így – a jegybanktörvény értelmében – vezetői tisztséget tölthet be az MKB Bankban.

Balog Ádám leköszönő MNB alelnök az MKB Bankban folytatja Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Balog Ádám 2013. márciusa óta dolgozott a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökeként.

Irányítása alatt született meg a Növekedési Hitelprogram,

és ehhez az időszakhoz köthető az önfinanszírozási koncepció és monetáris politikai eszköztárának ehhez kapcsolódó megújítása is.

Az általa vezetett alelnökség vizsgálta felül a hitelintézetek hosszú távú devizális likviditását szabályozó mutatóit, dolgozta ki és vezette be az ún. adósságfék-szabályokat, valamint alkotta meg az elszámolási törvényhez kapcsolódó MNB rendeleteket.