Itt a Lidl újabb dobása

görögdinnye címlapkép VI
Medgyesegyháza, 2014. július 7. Görögdinnyét eszik egy munkás egy dinnyeföldön Medgyesegyháza határában 2014. július 7-én. Az idei dinnyeszezon a kedvező időjárás miatt az átlagosnál két héttel korábban elindult. Az előzetes becslések szerint a hatezer hektár termőterületről összesen 220-230 ezer tonna dinnyét takaríthatnak be idén Magyarországon. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A Lidl már harmadik éve hagyományosan támogatja a magyar gazdákat. Az áruházlánc mostantól, csak kizárólag Magyarországon termett görögdinnyét vásárol. Szakemberek szerint most ugyan kilónként 120-150 forint körül van a dinnye, a szezon végére, lényegesen olcsóbb lehet.
Vágólapra másolva!

A kiváló minőségű magyar dinnye egészen a szezon végéig megtalálható lesz a diszkont-áruházláncban.

Idén jó dinnyetermésre számítanak a gazdák Forrás: MTI/Rosta Tibor

A Lidl évek óta elsők között kezdi meg a magyar dinnye értékesítését, ez már a harmadik alkalom.

ez összhangban van üzletpolitikánkkal, a legkiválóbb minőségű termékek kínálatának biztosításával, és a két évvel ezelőtt elindított Lidl a magyar beszállítókért programunkkal is” – mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

Most 150 forintért adják a dinnye kilóját, a szezon végére 70-80 forintig eshet az ára Fotó: Marton Szilvia

Vegyünk magyar dinnnyét

Jövő héttől már nagy mennyiségű magyar dinnye kerül a piacra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium arra kéri a vásárlókat, hogy ne Görögországból származó, hanem magyarországi dinnyét válasszanak. Nagy István államtitkár azt mondta korábban,

Magyarországon 2014-ben körülbelül 6 ezer hektáron termeltek görögdinnyét a gazdák, ezen a területen 220 ezer tonna volt a termés. Sárgadinnyét megközelítőleg 500 hektáron termesztettek, a teljes termés 17 ezer tonna körült alakult.

Szuper lesz a termés

Exportra is jut az idei magyar görögdinnyetermésből, amely 220-240 ezer tonnányi is lehet - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az M1 aktuális csatornának.

Küföldre is jut a magyar dinnyéből Fotó: Marton Szilvia

Ledó Ferenc szerint ez jó termésnek számít, így a szezon kezdete után, körülbelül 60-70 ezer tonnányit szállíthatnak elsősorban Lengyelországba, Csehországba és Németországba. A dinnye várható ára a szezon kezdetén valószínűleg 120-150 forint körül alakul,július végén 70-80 forintra eshet vissza.