Demonstrációra készülnek a taxisok

Vágólapra másolva!
Demonstrációt szervez az Országos Taxis Szövetség június 16-án Budapesten, ha a parlament nem fogadja el a taxisrendeletet - jelentette be Metál Zoltán, a szervezet elnöke csütörtökön a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Demonstrálni fognak a taxisok június 16-án, ha a törvényhozás nem fogadja el a már tavaly november óta kidolgozott taxis rendeletet, amit egyébként a kormányzati szervek és a taxis szervezetek már elfogadtak - mondta Metál Zoltán, az OTSZ elnöke a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével (FUVOSZ) közösen szervezett sajtótájékoztatón.

Az OTSZ és a FUVOSZ emellett nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz.

Lehet, de csak szabályosan

A szabályozás nem akarja kizárni az Ubert és a hozzá hasonló cégeket, csak jogszabályok közé akarja szorítani a működésüket - mondta Peredi Péter, a FUVOSZ főtitkára. Metál Zoltán beszélt az Ubereseket célzó májusi NAV-ellenőrzésekről. Az ellenőrzött sofőrök közül senkinek sem volt adószáma, számla- és nyugtatömbje, taxamétere, biztosítása.

Megint demonstrálhatnak Forrás: MTI/Balaton József

100 ezer fuvar

Egy nagyobb, személyszállítással foglalkozó cég havonta átlagosan 100-150 ezer fuvart bonyolít le, egy kisebb vállalkozás pedig 50-60 ezret - mondta Metál. Szerinte a taxiengedéllyel nem rendelkező Uber havi átlaga elérheti a 100 ezres fuvarszámot is. Az Uber 2014-es piaci előretörése óta a hivatásos taxisok megrendelései 20 százalékkal estek vissza.