Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Vágólapra másolva!
A pozitív munkapiaci hírek hatására pluszba fordultak ma délután az amerikai börzék, ledolgozva valamit az elmúlt napok eséseiből. 
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,44 százalékkal növekedett, az S&P 500-as mutató gyakorlatilag stagnált, 0,01 ponttal emelkedett, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,10 százalékkal emelkedett nyitáskor.

Szerdán még csökkenéssel zárt mindhárom index. A Dow Jones 0,44 százalékkal 17 698,18 pontra, az S&P 500-as mutató 0,40 százalékkal 2059,69 pontra, a Nasdaq pedig 0,42 százalékkal 4880,23 pontra süllyedt.

Az utóbbi napokban az egymás után sorjázó gyenge gazdasági makroadatok megriasztották a befektetőket, akik egyre inkább aggódnak a vállalati profitok kilátásait és a gazdasági növekedést illetően is. A csütörtökön közzétett, a vártnál kedvezőbb heti foglalkoztatási adatok azonban kis megnyugvást jelenthetnek: a munkaügyi minisztérium közlése szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért fordulók száma a vártnál nagyobb mértékben, 15 éves mélypontra süllyedt.

Fontos kiemelni, hogy ma van az utolsó kereskedési nap a héten a főbb európai és amerikai piacokon, miután nagypéntek miatt holnap zárva tartanak a tőzsdék. Az amerikai piacok hétfőn, az európaiak pedig csak kedden nyitnak ki legközelebb, ideértve a magyar tőzsdét is.