Vágólapra másolva!
Remek a hangulat ma a magyar tőzsdén, a Mol valósággal szárnyal, de a Richter és a Magyar Telekom is szép pluszokat mutat. A hét utolsó kereskedési napján így felülteljesít a BUX.
Vágólapra másolva!
  • Remek formában van ma a Mol árfolyama, az olajipari cég áttörte a 12 500 forintos ellenállását, és már 12 600 forintnál jár, igen jelentős, 4,2 milliárd forintos forgalom mellett. Főleg az emelkedő olajárak segíthetnek a Molnak, miután más fontosabb hír egyelőre nem látott napvilágot.
  • A BUX így ismét 20 000 pont felé halad, miután a Mol mellett a Richter és a Magyar Telekom is 1,7-1,8 százalékos pluszt mutat. Az OTP gyengélkedik csak a blue-chipek közül, 0,7 százalékos korrekciót mutat az utóbbi hetek vágtája után. A CIG Pannónia a reggeli bejelentés után 188 forinton áll, 1 százalékos mínusszal.
  • Kisebb korrekciót mutat a Raiffeisen árfolyama ma, 1,7 százalékos a csökkenés a tegnapi megindulás után.
  • Addig folytatja a kamatvágásokat az MNB, ameddig az alacsony infláció ezt támogatja, mondta el Palotai Dániel a portfolio.hu-nak. Palotai szerint a befektetők alulértékelik az MNB elkötelezettségét a további monetáris lazítás iránt, miközben hangsúlyozta, a forint utóbbi hónapokban látott erősödése nem fogja befolyásolni a kamatpálya alakulását.
  • 308-as EURHUF árfolyamot vár június végére az RBS elemzője, aki szerint a forint gyengülése lesz idén a jellemző, év végére így 319 közelébe gyengülhetünk az euróval szemben. Az RBS 1,5 százalék alatti alapkamatot is bőven elképzelhetőnek tart, ugyanakkor a szakértők szerint ennél gyengébb forintra lesz szüksége a jegybanknak az inflációs célok eléréséhez.
  • Vegyes a hangulat ma a nemzetközi piacokon, a nyugat-európai indexek közül a német és az olasz tőzsde enyhe mínuszban van, míg a többiek minimális pluszt mutatnak. Fontosabb piacmozgató hírek nem érkeztek ma, és a holnapi szünnap miatt vélhetően már nem mozgolódnak a befektetők sem.
  • A német autógyártók viszont nincsenek nagy formában ma, a Daimler (Xetra: DAI) 2,7 százalékos mínuszban jár, de valamennyi fontosabb gyártó esést mutat. A mozgás hátterében az állhat, hogy a piac elégedetlen a márciusban 9 százalékos növekedést mutató német autópiaccal.
  • 268 ezres lett a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, ami valamivel alacsonyabb mint a várt 286 ezer. Közben Az amerikai külkereskedelmi deficit is kisebb lett a vártnál, viszont lesz még makroadat ma, a gyáripari megrendelésekre vonatkozó havi változás magyar idő szerint 4 órakor érkezik. A határidős indexek egyelőre enyhe mínuszokat mutatnak a nyitásra, így az amerikai piacok ide-oda oldalazása folytatódhat.
  • Vártnál sokkal jobb lett a Micron Technology (Nasdaq: MU) gyorsjelentése, a 81 centes EPS 8 centtel haladja meg az elemzői várakozásokat, de az árbevétel is jobb lett a vártnál. Bár a menedzsment gyenge kilátásokat tett közzé, a chipgyártó árfolyama 1,7 százalékos pluszt mutat piacnyitás előtt.
  • Ma van az utolsó kereskedési nap a héten a főbb európai és amerikai piacokon, miután nagypéntek miatt holnap zárva tartanak a tőzsdék. Az amerikai piacok hétfőn, az európaiak pedig csak kedden nyitnak ki legközelebb, ideértve a magyar tőzsdét is.