Házkutatásokat tartanak a Quaestornál

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Tarsoly Csaba, Győri ETO
Vágólapra másolva!
Tarsoly Csaba és a dolgozók együttműködnek a rendőrséggel.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartanak a Quaestor cégcsoport budapesti székházában, mondta el március 11-én, szerda délután Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató jogi képviselője. Tarsoly Csaba és a dolgozók együttműködnek a hatóságokkal.

Ismeretlen tettes ellen

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, e nyomozás keretében hajt végre házkutatásokat a rendőrség, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Csődöt jelentett

Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató március 9-én, hétfőn tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A cég indoklása szerint "a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit".

Tarsoly Csaba együttműködik a rendőrséggel Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Átvette a jogköröket

Az MNB március 10-én, kedden felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez, amelynek tevékenységét felfüggesztette. A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit.