Itt a vége: 800 üzlet dacol a vasárnapi boltzárral

vasárnapi nyitvatartás 315
Vágólapra másolva!
Vasárnap nem lesznek nyitva nagyobb boltok az örökségvédelmi területeken, a plázákban szinte csak mozizni lehet. Maradnak a 200 négyzetméternél kisebb üzletek, ahol a tulajdonos vagy egy családtagja hajlandó a pultmögé állni. Az Origo térképén már közel 800 üzletet jelöltünk be, ahol dacolnak a vasárnapi zárva tartással. 
Vágólapra másolva!

Talán kijelenthetjük, hogy kevés olyan jogszabály született eddig, ahol a törvényalkotók ennyire alaposan betömködték volna a kiskapukat és lyukakat. Például külön módosítóval gondoltak a Metro áruházra: hiába végez nagykereskedelmi tevékenységet is, a törvény szerint kiskereskedelmi egységnek számít majd, és zárva kell lennie. A világörökségi területek sem ússzák meg. A kormány ezen is változtatni fog, így a pesti belvárosban és a tokaji borvidéken sem lehet majd vásárolni.

Tehát csak a 200 négyzetméter alatti, tulajdonos által üzemeltett boltok maradhatnak nyitva.

Olvasóink jelzése alapján elkészítettük a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját. Kerüljön fel a térképre! Továbbra is várjuk azoknak a boltoknak a jelentkezését, amelyek ki tudnak nyitni vasárnap március 15. után is. A jelentkezéshez kattintson ide!

A fenti térképen persze lehetnek hibák. A törvény az utolsó pillanat után is változhat és a boltvezetők is dönthetnek úgy, hogy mégsem áldozzák fel a szabadnapjukat.

Ha olyan boltot talál a térképünkön, amely a valóságban még nincs nyitva vasárnap, kérjük írja meg nekünk a [email protected].