A Concorde Alapkezelő nyugtatja az ügyfeleit

Vágólapra másolva!
Az alapkezelő nem férhet hozzá az ügyfelek pénzéhez.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatos eseményei nyomán több pénzügyi vállalkozás is fontosnak tartotta, hogy megnyugtassa az ügyfeleit. A Concorde alapkezelő is, ahol igazából nincs is ügyfél, hiszen a hazai bankoknál vezetett számlákon vannak.

A Concorde alapkezelő kizárólag befektetési alapok kezelésével, valamint intézmények és privát ügyfelek portfólió kezelésével foglalkozik. Az ügyfelek befektetési alapokban lévő vagyona nagy nemzetközi bankok hazai leánybankjai által vezetett számlákon, úgynevezett letétkezelt számlákon vannak. Ezek fölött az alapkezelőnek kezelési joga van, de a befektetett eszközökhöz nincs hozzáférése. Kizárólag befektetési ügyletekhez kapcsolódóan és befektetési jegyek visszaváltásakor kerülhet pénz elutalásra vagy értékpapír eltranszferálásra a letétkezelő bank által ellenőrzött módon. A Concorde alapkezelő által kezelt befektetési alapok letétkezelő bankjai az UniCredit, a Raiffeisen és a Citibank. A letétkezelők a törvényi előírásoknak megfelelően naponta ellenőrzik az eszközök .

Nincs tőkekivonás

Szakértők elmondták, hogy az utóbbi napokban egyre több ügyfél telefonál izgatottan. Őket megpróbálják megnyugtatni. Ez jellemző a teljes piaca most, de nagyobb tőkekivonás nem jellemző. A magyar alapok nagy része likvid eszközökben van, így az se okozna gondot egy alapkezelőnek sem, ha többen szeretnének hirtelen a pénzükhöz férni.