Erősödik a forint

forint pénz bankjegy befektetés
Vágólapra másolva!
Jelentősen tud erősödni a forint a mai kereskedésben az euróval szemben, de a svájci frankkal szemben is jól teljesít a magyar fizetőeszköz. Az erősödés hátterében az EKB csütörtöki döntése állhat, az ezzel kapcsolatos spekuláció miatt így remek a hangulat.
Vágólapra másolva!

Sokat erősödött a forint az euróval szemben a nap folyamán. Jelenleg kicsivel 317 forint fölött alakulnak a jegyzések, ez pedig jelentős erősödést jelent a svájci jegybank döntése óta látott 320 fölötti szintekhez képest, de reggeli 319 fölötti keresztárfolyamhoz képest is.

EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Kimondottan jó hír ez annak fényében, hogy mint ahogy múlt héten beszámoltunk, csütörtökön történelmi mélypontra esett a forint, de mint korábbi elemzésünkben jeleztük, a 317 forintos szint visszatesztelése következhet be a közeljövőben.

De a forint erősödését segíthette a Bank of America Merrill Lynch legújabb jelentése is, amely már Magyarország esetleges idei felminősítését sem tartja kizártnak.

Az elmúlt napokban ezzel a forint a régiós, és más feltörekvő devizákhoz képest is igen jól teljesít, csak a kolumbiai pezó tudott 2,2 százalékos emelkedésével az 1,4 százalékot erősödő forint fölé nőni. A török líra, a lengyel zloty, vagy éppen a román lei gyengültek az elmúlt napokban.

Az euró mellett a svájci frankkal szemben is erősödni tudott a magyar fizetőeszköz, ezzel 313 forintos szinteken kereskednek jelenleg, ami már majdnem egy forintos javulást jelent a reggeli szintekhez képest.

CHFHUF grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az euró a svájci frankkal szemben is gyengül a nap folyamán, a jegyzések már 1,01 frank közelében folynak. A gyengülés mögött a csütörtöki EKB döntés állhat, aminek során a piac egyértelműen további lazító lépéseket vár, ez pedig a fizetőeszköz gyengítését is jelenti egyben.

EURCHF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu