Folytatódik a forintgyengülés

Vágólapra másolva!
Három hónapja nem látott szintekre gyengült vissza a forint az euróval szemben a kedvező nemzetközi piaci hangulat ellenére.
Vágólapra másolva!
  • Kedvezően indult a kereskedés a forint piacán a kedvező piaci hangulatnak köszönhetően. Ennek ellenére a déli órákban jelentős gyengülésnek indult az árfolyam az euróval szemben, aminek következtében a jegyzések már 316,5 közelébe emelkedtek.
  • A régiós devizák közül így továbbra is kilóg a forint, illetve a lengyel zloty teljesítménye az elmúlt egy hetet tekintve. Nagyjából mindkét deviza 2,5 százalékot gyengült ezidő alatt az euróval szemben, míg a korona, a kuna, vagy a lej szinte ugyanott mozog, mint múlt pénteken.
Forrás: Investor.hu
  • A jelentős gyengülés következtében szinte már karnyújtásnyira került a forint az augusztus-szeptemberi szintektől, amikor is 317 felett is megfordult az EURHUF. Az újabb jelentős forintgyengülés eshetőségére egyébként éppen a múlt hét végén hívtuk fel a figyelmet, amikor is még 308 közelében inagozott az EURHUF árfolyama.
EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • Nem kell megijedni, ugyanis a 317-es szint áttörése egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis egyelőre eddig még csak egyszer tudott egy rövidebb ideig megragadni e szint felett az árfolyam, mégpedig 2012 január első napjaiban. Igaz, akkor 320 felett is járt az EURHUF.
EURHUF heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu