Vágólapra másolva!
nagy rali volt látható ma a kínai tőzsdéken, amit nagy részben a további monetáris lazításra vonatkozó spekulációk fűthettek. Eközben Amerikában is folytatódott a csúcsdöntés, az S&P 500 és a Dow Jones is soha nem látott szinten fejezte be a kereskedést.
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Nagy rali van Kínában

  • Tovább folytatódott a rali a sanghaji tőzsdén, a Shanghai Composite több mint 4 százalékos pluszban van, és a hongkongi Hang Seng is több mint 1,5 százalékkal emelkedik. Arra emelkedhetnek a kínai részvények, hogy a piac további lazító intézkedéseket vár a kínai döntéshozóktól.
  • A többi piacon is kimondottan jó a hangulat, a Nikkei (+0,95%) közel hét és fél éves magasságokban jár,de Dél-Koreában és Ausztráliában is a pozitív tartományban fejeződött be a kereskedés.
Forrás: Investor.hu

USA: Optimista a Fed

  • A foglalkoztatottság bővülése széleskörű volt a gazdaságban novemberben, emellett a fogyasztói költés is emelkedett, ahogyan az üzemanyagárak csökkentek, így az infláció mérsékelt maradt, derült ki a Fed Bézs-könyvéből. A legtöbb körzetben növekedett a gazdasági aktivitás, és a kilátások is optimisták.
  • A Bézs-könyvben olvasható optimizmus után ismét új rekordok születtek a New York-i tőzsdéken, mind a Dow Jones, mind pedig az S&P500 új zárócsúcsot ütött a szerdai kereskedésben. Különösen az energiaszektor és a nyersanyagkapcsolt cégek részvényei voltak erősek.
Forrás: Investor.hu

  • A dollár is maradt az 1,23-as szintek közelében az euróval szemben, míg a dollárindex 2009 márciusában volt hasonló magasságokban, mint most. Az EURUSD árfolyamára komoly hatással lehet majd az EKB mai kamatdöntése utáni Draghi-sajtótájékoztató.
  • A nyersanyagok közül az arany továbbra is 1200 dollár felett ingadozik, míg az olaj ismét felfelé vette az iránt tegnap estétől. Ezzel a Brent 70 dollár felett jár, míg a WTI 68 dollár közelében.
  • Megemelte éves osztalékfizetését a Disney (NYSE) a kiváló pénzügyi évének köszönhetően. Az egy részvényre jutó osztalék 1,15 dollár lesz az előző évi 86 centtel szemben. A cég a legmagasabb profitot érte el a nem rég zárult pénzügyi évében. A Disney árfolyama zárás után 0,5 százalékos pluszba kapaszkodott.
  • A Tommy Hilfiger vagy a Calvin Klein márkáról is híres PVH Corp. (NYSE) közel két százalékos mínuszba csúszott zárás után, azt követően, hogy a vártnál alacsonyabb idei évi kilátásokat fogalmazott meg a menedzsment. 7,25-7,3 dolláros EPS-t várnak, míg a FactSet konszenzusában 7,36 dollár szerepel.