Vágólapra másolva!
Európában a magyar tőzsde teljesített az egyik legjobban ma, mivel a BUX 0,3 százalékos emelkedésre volt képes, elsősorban az OTP erősödésének köszönhetően. Az európai börzéken továbbra is kis mínuszok uralkodnak, míg Amerikában nincs nagy mozgás nyitás után. 
Vágólapra másolva!
  • 0,3 százalékos emelkedésre volt képes ma a BUX, amivel a régióban és egész Európában az egyik legjobban teljesítő részvényindexnek számított a lengyel WIG20 mellett.
  • Ezt elsősorban az OTP remeklésének köszönheti, a bankpapír 1,1 százalékot ugrott, és 4430 forintig tért vissza.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom stagnált (374 forint) a kedvező elemzői ajánlás ellenére, a Mol viszont 0,2 százalékot erősödött (12 445 forint). A Richter 0,6 százalékot gyengült (4097 forint).
  • A forint erősödni kezdett délután, és 314-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama.
  • A tegnapi záróértékek körül mocorognak az amerikai tőzsdeindexek nyitáss után, míg Európában továbbra sem tudnak kikecmeregni a mínuszokból a piacok. A befektetők változatlanul kivárhatnak a fontos események előtt, mivel a skót függetlenségi népszavazást is csütörtökön tartják.
  • Az amerikai termelői árindex a vártnak megfelelő értéket mutatott augusztusban, az élelmiszer és energiaáraktól tisztított érték havi alapon 0,1 százalékos, éves alapon pedig 1,8 százalékos növekedést mutatott. Mivel az adat nem okozott meglepetést, így a piacokon sem okozott nagy mozgásokat. A devizapiacon a dollár a 1,295 körül mozog az euróval szemben.
  • Egyelőre felfüggeszti az Allergan gyógyszercég a Pershing Square Capital és a Valeant Pharmaceuticals ellen folyó pereket, és beleegyezik egy rendkívüli közgyűlés összehívásába, amit december 18-ra tűztek ki. A Pershing és a Valeant egy ellenséges felvásárlás keretében venné meg az Allergant. A Valeant 0,7 százalékkal esik a hír után, az Allergan viszont minimális pluszt szedett össze.
  • Hétfőn elindította szolgáltatását a Netflix további hat európai országban, köztük Franciaországban és Németországban is. A hírekre nagyobb esést szenvedett el a részvény hétfőn (-4%), és ma is 1,5 százalékkal esik, mivel a lépés nagy költségekkel jár, ami nyomást gyakorol a nyereségességre. A vezérigazgató szerint 5-10 éven belül válhat csak nyereségessé az európai divízió.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu