Vágólapra másolva!
Kisebb erősödéssel kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken, mivel az USA-ban uralkodó vételi kedv Európába is át tudott ragadni. A hazai börze viszont stagnál, a forint ugyanakkor folytatja erősödését. 
Vágólapra másolva!
  • A tegnapi záróértékek közelében vágott bele a napba a BUX, miután a főbb papírok legtöbbje nem mutat nagy elmozdulást nyitás után. Az OTP 0,2 százalékkal gyengül, a Richter 0,2 százalékkal erősödik. A Mol viszont 0,3 százalékos emelkedéres képes, a leggyengébb láncszemnek számító Magyar Telekom viszont fél százalékkal esik.
  • A forint tovább korrigálja keddi zuhanását, és már 314,5-nél jár az euróval szembeni árfolyama.
  • Az amerikai börzék emelkedése után ma az európai tőzsdéken 0,1-0,4 százalékos erősödéssel kezdődött a nap.
  • A vártnak megfelelően 0,8 százalékkal nőtt augusztusban a fogyasztói árindex éves alapon Németországban. Havi alapon nem volt növekedés, ami szintén megegyezik az elemzői konszenzussal. Az adatok ennek megfelelően nem okoztak nagy mozgásokat a piacokon.
  • Egy tegnapi felmérés alapján a biztos skót válaszadók 53 százaléka nem támogatná a függetlenséget, így a hétvégi fejlemények után jelenleg úgy fest, hogy nem szakadnak el az Egyesült Királyságtól. Ez kisebb jókedvet csempészhetett az európai tőzsdékre, így ez a hír is szerepet játszik az indexek óvatos emelkedésében. A szoros állást tekintve ugyanakkor a szeptember 18-i szavazás előtt nincs sok ok a nyugalomra a piacokon.
  • 1,29 közelében mozog ma az euró a dollárral szemben, így a tegnap látott némi erősödés után ma már ismét gyengülés látható. A dollár erősödésével párhuzamosan a WTI nyersolaj 91,5 dollárig, míg a Brent 98 dollárig esett vissza. Az arany közben 1 247 dollár közelében mozog, ami júniusi mélypontokat jelent.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu