Hihetetlen ez a tőzsdei rali!

S&P 500 heti grafikon
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő az a rali, ami az amerikai tőzsdéken kialakult. A piacok teljesítményét mutató S&P 500 részvényindex hétfőn egy újabb, tizenhat éves rekordot dönthet. 
Vágólapra másolva!
  • Ismét egy olyan statisztikára bukkantunk, ami az elmúlt hónapok egészen elképesztő tőzsdei ralijára mutat rá. Eszerint az 500 legnagyobb amerikai vállalat tőzsdei teljesítményét mérő S&P 500 részvényindex már csak egy napra van attól, hogy egy újabb rekordot állítson fel.
  • Ha a jelenlegi negyedévet és egyben félévet záró hétfői napon nem történik valamilyen olyan esemény, ami miatt óriásit zuhanna az index (amire természetesen mindig van esély, de a jelenleg semmi nem utal rá, hogy nagy valószínűséget tulajdonítsunk neki), akkor egy újabb pluszos negyedévet mutathatna fel a tőzsdemutató.
  • Ezzel pedig sorozatban a hatodik negyedévet zárhatná emelkedéssel az S&P 500. Ilyen hosszú nyerőszériát 1998 óta nem tudott felmutatni az S&P 500. Az index április elejétől mostanáig 4,7 százalékot emelkedett, és szinte naponta ütött új történelmi csúcsokat.
  • Noha vannak intő jelek, látszólag semmi sem tudja elvenni a befektetők vételi kedvet, és kizökkenteni a piacokat a ritmusból. Az S&P 500-at még a néhány nappal korábbi pocsék GDP-adat sem rendítette meg, és folytatja csúcsdöntését.
S&P 500 heti grafikon Forrás: Tradingview.com, Investor.hu