Bepöröghet a Nike

Vágólapra másolva!
Hamarosan meghatározó ellenálláshoz érkezhet meg a Nike, és ha a jelenlegi lendülete mellett, ezeken a szinteken is továbbjutna, akkor a technikai kép alapján kecsegtető beszállási pontok adódhatnak.
Vágólapra másolva!

A Nike 2013 október óta a 70 dolláros, és a 80 dolláros sávszélek között mozog. Az árfolyam jelenleg a 61,8 százalékos Fibonacci-vonalnál tartózkodik, miután a héten nagy erővel pattant fel a 200 napos mozgóátlagról.

További erősödés esetén ismét eljuthat a 80 dolláron húzódó felső sávszélig. Az árfolyamot felfelé hajthatja az 50 napos, illetve a 200 napos mozgóátlagoknak az emelkedése. Pozitív jelnek számít, hogy az MACD hamarosan vételi jelzést adhat, ami szintén segítheti a papírt.

A sávból számolható célszintet a 90 dolláros árra állíthatjuk, abban az esetben, ha a Nike a 80 dolláros akadályt elhagyva, tovább bírja az iramot. Az árfolyamot a célszint elérésében, a 161,8 százalékos Fibonacci-vonal által kijelölt 86 dolláros ellenállás nehezítheti meg.

Ezen az időtávon a stop-loss szintet ajánlatos a mozgóátlagoktól kicsit lejjebb, a 38,2 százalékos Fibonacci-vonal környékére élesíteni, mivel az árfolyam már többször szúrt át rajtuk.

Nike napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A hetes grafikonon az árfolyam egy emelkedő trendben mozog 2012 október óta. A Nike már kétszer is nekirugaszkodott a 80 dolláros ellenállás áttörésének, de mindkétszer eredménytelenül. A papír hamarosan újra próbát tehet, miután a Bollinger-szalagok összeszűkülése hevesebb árfolyammozgást jelez előre.

Az MACD vételi jelzése pozitívan hathat a Nike emelkedésére. Emellett az emelkedő trendvonalról, és a mellette húzódó 50 hetes mozgóátlagról felpattanva könnyen elegendő erőt gyűjthet a papír ahhoz, hogy ezúttal sikerrel járjon.

Megnyílhat előtte az út a kerek 100 dolláros ellenállás fele, ha az árfolyam túljut a 80 dolláros pszichológiai szinten. Ahogyan a napi grafikonon is látható, ezen az időtávon is akadályt jelenthet a 90 dolláros szint környéke.

Nike heti grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu