Szakad a Mol!

Vágólapra másolva!
6,5 százalékos esésben járt nyitás után a Mol árfolyama, miután tegnap több mint 4 millió részvény eladásáról szóló hírek jelentek meg.
Vágólapra másolva!
  • Az árfolyam 11 900 forinton is megfordult a nyitás után, de továbbra is 12 000 forint alatt tartózkodik.
  • Mint ismeretes, 4,28 millió darab Mol-részvényt adna el a Citigroup, gyorsított könyvépítési módszerrel, 11 800-12 200 forintos árfolyamon, derült ki tegnap piaczárás után. A pontos eladóról egyelőre nincs információ, de az Oman Oil, a CEZ, az ING, a Magnolia, valamint a Dana Gas és a Crescent neve merülhet fel a mennyiség alapján első körben. Ha minden jól haladt, akkor már ma reggel le is zárulhatott a folyamat, bár erről hivatalos információ még nincs. A részvénymennyiség a Mol 4 százalékát jelenti, így igen jelentős ügyletről lehet szó.
  • Az OTP ugyanakkor ma jól szerepel nyitás után, a 4 400 forintos szintről pattanva egyelőre 0,3 százalékos emelkedésre képes. A céggel kapcsolatos hír, hogy a Bankszövetség kész együttműködni a kormánnyal a devizahiteles kérdésben, áll a szervezet közleményében. A Bankszövetség ugyanakkor kijelentette, a forint hiteleseket nem érintheti hátrányosan a döntés. A legfrissebb információk szerint július 4-én dönthet a Parlament a törvényről, ami 400 milliárd forint terhet is róhat a bankszektorra. A Concorde szerint ugyanakkor, akár 500 milliárdos teher is lehetséges.
  • A Magyar Telekom és a Richter viszont valamelyest korrigálja a tegnapi pluszait, előbbi 4 276 forintnál, utóbbi pedig 341 forintnál jár, 0,4, illetve 0,9 százalékos esésekkel.
  • A forint valamelyest erősödni tudott, 307 alá kerültek a jegyzések az euróval szemben.
  • A nemzetközi hangulat is támogatja a forint erősödését, tegnap az amerikai GDP-adatok nem tántorították el a befektetőket a vételektől, ma pedig a főbb nyugat-európai benchmarkok is 0,1-0,3 százalékos pluszokat mutatnak. Ezzel együtt a tegnapi nagyobb európai esések után ez csak kisebb korrekciót jelent.