Vágólapra másolva!
Noha a vártnál némileg jobb eredményekről számolt be a jógaruháiról ismert Lululemon, a cég rontott eredményvárakozásain, ami miatt nagyot ütöttek a részvényein. 
Vágólapra másolva!
  • A jógaruháiról ismert cég rontott az idei évi profitvárakozásain. Eszerint már csak 1,71-1,76 dolláros egy részvényre jutó profitra számítanak erre az évre a korábban várt legalább 1,9 dolláros EPS helyett.
  • Ennek oka részben, hogy a második negyedévben nem a várt szerint alakulnak a bevételek, melyek 375-380 millió dollárt tehetnek majd ki ebben az időszakban, miközben az elemzők 387 millió dollárt várnak.
  • Az első negyedévben 34 centes EPS-t ért el a vállalat az egyszeri tételek nélkül, amivel viszont sikerült meglepetést okozni (várt: 32 cent). A Lululemon eredményeit nagy mértékben rontották a sajátrészvény-visszavásárlások adóvonzatai, melyekkel együtt csupán 13 centes egy részvényre jutó profitot ért el a vállalat. Ez jelentős visszaesésnek felel meg az egy évvel korábbi 32 centes EPS után.
  • Így az első negyedéves eredmények hiába haladták meg a várakozásokat, az eredménykilátások rontása miatt 15,5 százalékos mínuszban nyithatnak a Lululemon részvényei.