Hihetetlenül elszánt a gyógyszeróriás

Valeant napi grafikon
Vágólapra másolva!
Két napon belül kétszer is megemelte a botoxokat gyártó Allerganra tett felvásárlási ajánlatát a Valeant, amerikai gyógyszeróriás. Az ajánlott ár pedig egyre közelebb került az Allergan döntéshozóinak elképzeléseihez is. 
Vágólapra másolva!
  • Tántoríthatatlannak tűnik az amerikai Valeant, mely a múlt héten kétszer is megemelte a botoxokat gyártó Allerganra tett felvásárlási ajánlatát. A Valeant szerdai, közel 50 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát fejelte meg a hét végén, és már nagyjából 53,3 milliárd dollárt kínál riválisáért.
  • A Valeant részvényenként már 72 dollárt fizetne az Allerganért készpénzben a korábban ajánlott 58,3 dollár helyett. Az Allergan részvényesei emellett változatlanul további 0,83 darab Valeant részvényt kapnának minden egyes Allergan papírjuk után. Így összesen 179,25 dollárt kínál részvényenként a Valeant.
  • A felvásárlást nagy mértékben támogatja Bill Ackman hedge fund guru, az Allergan nagytulajdonosa. Ackman sürgeti az Allergan vezetőit, hogy fogadják el a rivális ajánlatát. Ackman cége, a Pershing Square bennfentes források szerint jelezte, hogy részvényenkénti 180 dolláros ajánlat esetén az Allergan részvényesei hajlandóak lehetnek beadni a derekukat, és elfogadni az üzletet. Elemzők viszont úgy vélik, hogy 185-190 dollárnál van ez az elfogadási küszöb.
  • Láthatóan a "célpont" részvényeseinek is tetszik a Valeant megemelt ajánlata, mivel pénteken 5,7 százalékot drágultak az Allergan papírjai. A Valeant pedig másfél százalékot ugrott.
Valeant napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Allergan napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu