Vágólapra másolva!
Ahogyan nyitáskor, így nem sokkal dél után is az OTP lóg ki a sorból a hazai részvénypiacon. A Mol elsőségét viszont továbbra sem veszélyezteti semmi.
Vágólapra másolva!
  • Egyelőre rajt úgy néz ki, hogy rajt-cél győzelmet arathat a Mol a mai kereskedés során, az olajpapír 2,1 százalékos emelkedését ugyanis eddig a Magyar Telekom tudta legjobban megközelíteni. Persze a telekompapír részvényeseinek az elmúlt két napban nemigen volt okuk a panaszra, hiszen a jelenleg 312 forinton járó árfolyam tegnap még 298 forinton is megfordult.
  • A Mol részvényesei számára kedvező hír, hogy menedzsment által javasolt osztalék a korábbiakhoz képest jelentés osztalékozamot kínál.
  • A Richter eközben 0,7 százalékos pluszban található, míg az OTP-t ma is alulteljesítés jellemzi, a blue-chipek közül egyedüliként nem tud emelkedést felmutatni.
  • A régiós olajipari cégek közül még az OMV-t érdemes kiemelni, amely ma jelentette be, hogy Afrikában próbálja meg pozícióit erősíteni. Igaz erre komoly árfolyam reakció nem érkezett, jelenleg 0,2 százalékos csökkenést mutat az árfolyam.
  • A forint komoly fordulatot mutatott be a délelőtt során, a kezdeti gyengülést ugyanis erősödés váltotta fel. Így az EURHUF dél körül már 307 alatt is járt.
  • A főbb európai piacokon továbbra sincs komoly mozgolódás, a DAX és a CAC 0,1 százalékos mínuszban tartózkodik. A befektetők továbbra is az EKB kamatdöntésére (az elemzői konszenzus alapján nem változtatnak), illetve az ezt követő sajtótájékoztatóra várnak.
Forrás: Investor.hu