Vágólapra másolva!
A kiéleződő ukrán feszültségek miatt esnek az európai részvényindexek, ami alól a magyar tőzsdemutató sem tudja kivonni magát. A BUX 1 százalék feletti mínuszt szedett össze, elsősorban a főbb papírok esése miatt.
Vágólapra másolva!
  • Elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, amit a kiéleződő ukrán feszültségek okoznak. Viktor Janukovics kijelentette, még mindig Ukrajna miniszterelnökének tekinti magát, Oroszország pedig az ukrán határnál „masírozik” katonai csapataival. Az USA külügyminisztere pedig figyelmeztette az oroszokat, hogy súlyos hiba lenne egy katonai beavatkozás Ukrajnában.
  • Emiatt esni kezdtek az európai részvényindexek, melyek közül a spanyol IBEX és a német DAX már 1,4 százalék körüli mínuszt halmozott fel. A határidős indexek szerint Amerikában is esés kezdődhet, és a tengerentúli piacok 0,2-0,3 százalékos mínuszban indíthatják a kereskedést.
  • A romló hangulat a magyar tőzsdére is átragadt, a BUX már 1,6 százalékot veszített értékéből, amivel az egyik leggyengébben teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A hazai főbb papírok közül az OTP a leggyengébb láncszem, a bankpapír 2,4 százalékot esett, amivel a lélektani 4000 forintos szint alá került az árfolyama.
  • Az eladói nyomás a többi blue-chip piacán is jelen van, a Magyar Telekom 1,5 százalékot, a Mol 2,3 százalékot zuhant. Egyedüli üdítő kivétel a Richter, mely 0,4 százalékot erősödött.
  • A forint is érzi a feszültséget, és 311,5-ig gyengült az euróval szemben. A dollár/forint árfolyama 228,2-nél, a svájci franké 256,2-nél jár.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu