Visszavágnának a holland cégek

Vágólapra másolva!
Hiába kapott nagy pofont a Wolters Kluwer, vagy éppen a Gemalto, a holland társaságok az utóbbi napokban célba vették korábbi csúcsaikat, és látszólag remekül haladnak azok irányába.
Vágólapra másolva!

WOLTERS KLUWER: Magához térhet a nagy pofonból
(Amszterdam)

Látszólag kiheverte a kisebb vihart a holland Wolters Kluwer, miután a többek között vállalati tanácsadással foglalkozó holding árfolyama az utóbbi két kereskedési napon már nem esett tovább a múlthéten látott mélyrepülés után.

A 20 euró közelében lévő támasz ismét erősnek bizonyult, az utóbbi hónapokban pedig innen általában jókora szárnyalást mutatott az árfolyam.

Elsőkörben 22 euró közelébe, a korábbi lokális csúcsok szintjére juthat el a Wolters Kluwer, főleg ha az MACD is idővel vételi jelzéssel segíti a részvényt, valamint az 50 napos mozgóátlagot is sikerül áttörni.

A Wolters Kluwer napi grafikonja (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikon alapján pedig a több éves csúcsot jelentő 23,5 euró szintjére is eljuthat a részvény, miután jelenleg épp a 76,4 százalékos Fibonaccinál jár a papír.

A Wolters Kluwer heti grafikonja (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

GEMALTO: Új csúcs felé indulhat
(Amszterdam)

Remek formában van az elmúlt két kereskedési napon a holland Gemalto árfolyama, az adatvédelemmel foglalkozó cég árfolyama így a csütörtöki kedvezőtlen hír után igen erősnek látszik technikailag.

Az árfolyam esését szépen fogta meg a 200 napos mozgóátlag és a korábbi támasz 76 euró alatt, most pedig már a 83 eurónál lévő 50 napos mozgóátlag felé vette az irányt.

Ha sikerülne áttörni, és az MACD is beadná a vételi jelzést, akkor újabb lökést kaphatna az IT-cég árfolyama, nem lenne kizárt, hogy hamarosan a korábbi történelmi csúcsot jelenti 90 euró fölé is benézne.

A Gemalto napi grafikonja (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hosszabb időtávon pedig nagyobb menetelés is elképzelhető. Jelenleg a heti grafikonon egy emelkedő háromszög látszik formálódni, amiből általában felfelé szoktak kitörni az árfolyamok.

A 2011 szeptemberi mélypontról számított Fibonacci szintek pedig remekül kiadják a fontosabb támaszokat és ellenállásokat a Gemalto esetében, így ha sikerülne új történelmi csúcsot dönteni, akkor a 123,6 százalékos Fibonacci 102 eurónál, vagy a 138,2 százalékos Fibó 111 eurónál lehetne a az elméleti célár.

A Gemalto heti grafikonja (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu