Megállapodott a kormány és a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Partnerségi együttműködési megállapodást kötött Magyarország digitális fejlesztése érdekében a kormány és a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó Magyar Telekom.
Vágólapra másolva!

A megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója írta ma alá. A kormányfő ezt követően elmondta, hogy Magyarország az Európai Uniónak azt a vállalást tette, hogy 2020-ra minden magyar háztartásban lesz szélessávú internet. A mostani megállapodásnak köszönhetően azonban ezt az állapotot már 2018-ban eléri hazánk. Az infrastruktúra kialakításához több száz milliárd forintra van szükség, amelyet részben a Deutsche Telekom, részben pedig a magyar állam teremt majd elő.

Orbán Viktor beszéde

Timotheus Höttges az aláírás alkalmából kiemelte: a Magyar Telekom szándéka az, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű szélessávú internet mielőbbi elérhetőségét a magyar lakosság számára. Ennek érdekében több százmilliárd forintot tervez befektetni a hálózat fejlesztésébe a következő években.

A DT vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az aláírt megállapodás egy újabb mérföldköve egy hosszú és sikeres együttműködésnek a Deutsche Telekom és Magyarország között, egy még szorosabb és termelékenyebb együttműködést vetít előre.

A magyarországi piacra lépés az első befektetése volt a Deutsche Telekomnak Közép-Kelet-Európában, ráadásul a DT továbbra is teljes mértékben támogatja a Magyar Telekomot, amelynek tervei között szerepel, hogy az év végére a magyar lakosság 80 százaléka számára 4G lefedettséget nyújtson. A magyar leányvállalat egyfajta modell szerepet tölt be a vállalatcsoportban is. A távolabbi jövőről szólva Höttges elmondta, hogy a felhő alapú szolgáltatások teljes mértékben megváltoztatják majd az iparágat.

Timotheus Höttges beszéde

A Portfolio.hu Miniszterelnökségtől származói információi szerint a német távközlési cég 1 milliárd eurós (több mint 300 milliárd forintos) beruházást vállalt a következő 4 évre, amit a kormány további 80 milliárd forinttal egészíthet ki. A Telekom az elmúlt húsz évben 1800 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.