Jelentősen erősödött ma a forint

A forint árfolyama az euróval szemben
Vágólapra másolva!
Komoly erősödést mutatott be a forint a reggeli órákban, 314-ről egészen 310 közelébe erősödött vissza az euróval szemben. Délután tovább ereszkedett lefelé az árfolyam, mely már a 308-as szintet közelítette meg.
Vágólapra másolva!

17:20 - Már majdnem 6 forint

Délután is tovább menetelt délnek a forint, az euróval szemben már a 308-as szint közelébe is eljutott az árfolyam. Ezzel a forint már majdnem 6 forintot tudott erősödni ma az euróval szemben, ami 1,7 százalékos mozgásnak számít.

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forint ezzel ma határozottan a legjobban szereplő feltörekvő piaci deviza az euróhoz képest, a második helyezett brazil reál csak 1,1 százalékot tudott erősödni a forint 1,6 százalékához képest. Összességében azonban egyhült a nyomás a feltörekvő piaci országok devizáin, amit valamelyest az egyre jobb hangulatban zajló tőzsdei kereskedés is szimbolizál.

14:10 - Folytatódik az erősödés

Ismét jelentős erősödésbe kapcsolt a forint, és 309 alatt is megfordult egy pillanatra az euróval szemben. Ezzel már másfél százalékos erősödést lehet látni a mai napon, ami a régiós devizák között messze a legjobb teljesítménynek számít. A régiós devizák ugyanakkor általánosan is jól teljesítenek, ami a rendkívül gyenge részvénypiaci hangulat mellett azért bíztatónak számít.

A forint árfolyama az euróval szemben. Forrás: Origo

A forint ráadásul mai erősödésével nem csak a régiós, hanem a teljes feltörekvő piaci devizákhoz képest is a legjobban szerepel. A jó teljesítményben akár annak is szerepe lehet, hogy Matteo Napolitano, a Fitch szakértője szerint lassan véget érhet a forint vesszőfutása, mivel véleménye szerint az MNB hamarosan leáll a kamatvágásokkal.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

09:41 - Hirtelen nagyot erősödtünk

Nem sokkal az európai piacok nyitása után jelentősen erősödött a forint az euróval szemben, 314-ről villámgyorsan 310 közelébe jutottak a jegyzések, miközben a nemzetközi hangulat továbbra is igen csak gyenge a részvénypiacok pillanatnyi állása alapján.

A forint árfolyama az euróval szemben Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forint ezzel ma a legjobban szereplő régiós deviza, az euróval szemben már közel 1 százalékot tudott erősödni, de a lengyel zloty is 0,7 százalékos erősödésével közel jár a forinthoz. Egyedül a cseh korona nem tud profitálni a jó régiós hangulatból.

Forrás: Investor.hu