Ezért bújd rendszeresen a tankönyveidet

Learn for Life, Ausztrália, fiatal, oktatás, továbbtanulás
Mindenki tanuljon, amíg csak bír, ez a társadalmi üzenete a mini horrorfilmnek
Vágólapra másolva!
A magyarul talán Jó pap is holtig tanul alapítványnak fordítható, nyugat-ausztrál Learn for Life Foundation kettőnél kevesebb horrorba fúló perccel sokkolja a vírusmarketingre fogékony felhasználót.
Vágólapra másolva!
Mindenki tanuljon, amíg lehet, ez a társadalmi üzenete a mini horrorfilmnek Forrás: YouTube

Mivel a Mashable eleve sosem látott borzalomként vezeti be a „közérdekű közleményt”, az ember, ha nem is gyanútlan, de azért kíváncsi, az 1 perc 46 másodperc komoly hányadát tölti azzal, hogy megpróbálja megtippelni, vajon hogy következik a látottakból az oktatás jelentősége. A látvány és a zene ugyanis először ömleszti a kötöttségek nélküli élet, fiatalság, szépség, határtalan lehetőségek hangulatát. Mígnem beüt a horror, de nem spoilerezünk. A meglepetés-faktor azonban elcsúszott. Szerintünk a felhasználó nem azért nem hisz a szemének, mert három szörnyűséges katasztrófát lát néhány másodperc alatt. Még csak nem is azért, mert idén ünnepeljük majd Woodstock 45. évfordulóját, ez a videó azonban úgy teszi kontextusba a virággyerek-életformát, mintha tegnap találta volna ki. Hanem mert a végső üzenet az, az életünk százszor könnyebb, élvezetesebb és biztonságosabb, ha tudunk olvasni. (Ami különben cáfolhatatlan.) Azt pedig hol máshol kapnánk meg, mint az intézményes oktatási keretek között.

Mert ha nincs ínyünkre becsengő és dolgozat, úgy járunk, mint az oktatófilm tengerpart-izomzatú és csillogó mosolyú kamaszai.