A cégen is múlik a munkavállalók egészsége

Business team with soccer ball. Sport Business Soccer Team Manager Leadership Occupation Football Group Of People Businessman People Business Person Teamwork Partnership Success Ball Men Female businessteam Businesswoman Male Togetherness Women high heel
A munkahelynek is érdeke, hogy munkavállalói minél több időt fordíthassanak az egészségükre
Vágólapra másolva!
A tavaly alapított Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj célja, hogy feltérképezze a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját, feltárja a fejlesztendő területeket és cselekvésre ösztönözze a munkavállalókat és munkáltatókat egyaránt.
Vágólapra másolva!

„Számos nemzetközi példa bizonyítja, hogy a munkavállalók egészségének támogatása akár 80 százalékkal is megnövelheti a termelékenységet és jelentősen csökkenti a hiányzások mértékét” – nyilatkozta a díj alapítója, Czakó Márton. „A programmal többek között ezekre az egyértelmű gazdasági előnyökre is szeretnénk felhívni a munkáltatók figyelmét” – tette hozzá a sportolói múltra visszatekintő szakember. A díjátadót megelőző előadásában a program szakmai vezetője, dr. Szabó Ágnes egyetemi adjunktus kiemelte, hogy tavaly Magyarországon a munkavállalók mindössze 17 százaléka tapasztalt olyan rendszeres programot munkahelyén, amely testi-lelki jólétét támogatja.

A munkahelynek is érdeke, hogy munkavállalói minél több időt fordíthassanak az egészségükre Forrás: istockphoto.com

A kisvállalat kategóriában első helyezést elért Sz+C Stúdió több évvel ezelőtt bevezette a hétfő reggeli tai chit. Czank Szilárd üzletágvezető lapunknak elmondta, korábban pályázati forrásból különböző sportágakban felhasználható bérletekkel motiválták arra a kollégákat, hogy törődjenek az egészségükkel. „Akárhogy is nézzük, a hétvége után bemenni az irodába egyfajta stressz. A hétfő reggeli tai chi azonban egyszerre ellazít és segít mindenkinek abban, hogy összeszedje, a hétindításra fókuszálja a gondolatait” – mondta. Hozzátette, két turnusban töltenek el a harcművészettel 45 percet, állapotbeli korlát nincs, a foglalkozás pedig nagyon népszerű a cégüknél, csak nyomós okból hagyja ki bárki.

A középvállalati kategória győztese, az HBO vezetői elkötelezettségét a csakis a kollégák számára fenntartott edzőterem példázza. A nagyvállalat kategóriában diadalmaskodó Unilever komplex egészségmegőrző programja annyira hatásos, hogy a hiányzásos napok száma évente mindössze 3,4, míg az országos átlag 8. A közigazgatási kategória nyertese az Igazságügyi Minisztérium és a Kancellária Sportegyesület lett. Az immár több száz minisztériumi tagot számláló egylet munkájának köszönhetően az Igazságügyi Minisztérium dolgozói 87 százalékának élete szerves részét képezi a sport.