Borzasztó Magyarországon a fizetési morál

Vágólapra másolva!
Magyarországon tovább romlott a fizetési morál, a nemfizetés elsődleges okai a munkanélküliség és a hitelek. A fiatalok egész Európában sötéten látják a jövőt, Magyarországon különösen, bő 40 százalék azok aránya, akik fontolgatják, hogy külföldre költöznének.
Vágólapra másolva!

Az Intrum Justitia követeléskezelő cég fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felméréséből az derül ki, hogy Magyarországon a fizetési hajlandóság tovább romlott, Görögország után Magyarország a második legrosszab fizetési morállal rendelkező ország a régióban. Bár a magyarok túlnyomó része fontosnak tartja a számlák befizetését, és lehetőség szerint időben meg is teszik azt, a lakosság 40 százalékának nehézséget okoz a számlák fizetése. A nemfizetés elsődleges oka továbbra is a munkanélküliség és a hitelekhez kapcsolódó pénzügyi problémák.

A fiatalok menekülnek

A magyarok túlnyomó része pesszimista a jövőt illetően. A fiatalok helyzete itt halmozottan problémás az az európai átlaghoz képest: több a munkanélküli fiatal, és rengetegen döntenek úgy, hogy inkább más országban helyezkednek el. A külföldre költözést kilátásba helyezők száma különösen magas Görögországban (53 százalék), Lengyelországban (43 százalék), Spanyolországban (45 százalék) és Magyarországon (42 százalék).

Rosszabbul élnek, mint szüleik

A növekvő munkanélküliség több mint 24 millió embert érint Európa-szerte, és elsősorban a fiatalokat veszélyezteti. A kutatásból kiderül, hogy a 15-24 éves korosztály rendkívül pesszimista a jövőt illetően, a megkérdezettek kevesebb, mint egyharmada bízik csak abban, hogy jobban fog élni, mint szülei.