100 millió dollár üti a GoPro markát

Vágólapra másolva!
100 millió dolláros tőkeemelést hajt végre a GoPro, ezzel együtt viszont a részvényesek jelentős pakkot adnak el.
Vágólapra másolva!

Kiderültek a GoPro tőkeemelésének részletei. Az ördög a részletekben lakozik!

  • A jelenlegi B sorozatú részvények tulajdonosai több mint 9 millió részvényt váltanak át A sorozatú részvényekre, hogy azokat eladják. Ez a közel 100 millió darabos B sorozatú részvényállományhoz képest több mint 9 százalékos kiszállást jelent a jelenlegi tulajdonosok szempontjából.
  • Az A sorozatú részvények száma viszont még további 1,29 millió darabban is nő majd, melyeket másodlagos kibocsátás keretében a cég értékesít, ebből a 78,12 dolláros ár mellett 100 millió darabos tőkére tesz szert.
  • Az A és B sorozatú részvények állománya azonban ezzel együtt csak 1,29 millió darabbal nő majd, ami csak 1 százalékkal hígítja majd a jelenlegi tulajdonosok részesedését a profitból, illetve a cég teljesítményéből.

Az persze még ezzel együtt is negatívum, hogy Nick Woodman vezérigazgató 4,08 millió részvényt ad majd el, közel 10 százalékkal csökkentve jelenlegi pakkját. Még akkor is, ha tőzsdei bevezetés után nem ritka, hogy a tulajdonosok tovább csökkentik részesedésüket a diverzifikáció miatt.

A GoPro árfolyama ma 82 dollár közelében nyithat, miután a másodlagos tőkeemelésről szóló hírek már korábban napvilágot láttak.