Vágólapra másolva!
Közel 10 százalékos mínuszban zárt a GoPro árfolyama a tegnapi kereskedésben, miután a Schumacher tavaly decemberi síbalesetéhez egyes hírek szerint a GoPro kamerájának is komoly köze lehetett.
Vágólapra másolva!
  • Egészen pontosan Jean-Louis Moncet, az Eurosport francia forma1-es kommentátora nyilatkozott az Europe 1 rádiónak, aki szerint Schumacher feje nem feltétlenül az eséstől, hanem sokkal inkább a sisakra szerelt kamera miatti ütéstől sérülhetett meg.
  • Korábban egyébként már volt szó arról, hogy a balesetben szerepe lehet a kamerának is, ám eddig még egyszer sem került a GoPro konkrétan szóba.
  • Egyes hírforrások szerint az illetékes szervek most azt vizsgálják, hogy az amúgy sértetlenül maradt GoPro kamera vajon mennyiben járult hozzá ahhoz, hogy a sisak ilyen könnyedén széttörjön.
  • A GoPro számára pedig az esedékes vizsgálatok eredménye igen csak fontos lehet, mivel a jövőbeli eladásokra drámai következménnyel járna, ha kiderülne, az extrém sportoláshoz kiváló videokamerák valójában komoly egészségügyi kockázatot rejtenek azok viselői számára.
  • Nehéz lenne megjósolni, hogy mennyiben vetné vissza az eladásokat egy, a GoPro számára kedvezőtlen ítélet, az viszont biztos, hogy pusztán az erről szóló hírek is negatív reklámnak számítanak, és cseppet sem kedvezőek az eladások számára.
Forrás: GoPro, Investor.hu
  • A 9,9 százalékos visszaesés egyébként 1 milliárd dollárral csökkentette a cég piaci értékét, vagyis látszólag a befektetők igen félnek attól, hogy az eladások akár számottevően is visszaeshetnek az eset után.
A GoPro napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu