„Határozottan közeleg” az amerikai korrekció

S&P 500 napi grafikon
Vágólapra másolva!
Az S&P 500-ról is elmondta véleményét Carl Icahn, miután az Apple részvényeket "értékelte". Icahn pedig kerek perec kijelentette: „határozottan közeleg” az amerikai korrekció, és pozícióit is ennek megfelelően alakította ki.
Vágólapra másolva!
  • Icahn szerint a Fed ugyanis egész egyszerűen nem lesz képes fenntartani a jelenlegi gazdasági teljesítményt, ezért befektetései egy részét már az S&P 500-ra felvett short pozíciókkal fedezi.
  • Persze azért gyorsan oda is szúrt egyet a vállalatvezetőknek, mondván nagyrészük középszerű. Az árfolyamoknak, a cégek jó teljesítményének pedig ez sem segít túl sokat.
  • A híres befektető ezt amúgy a CNBC-nek mondta, nem sokkal az után, hogy elküldte nyílt levelét az Apple-nek, amiben a részvények alulértékeltéségének adott hangot.
  • Csütörtökön egyébként az S&P 500 1,5 százalékot esett és 1 940 ponton zárt, de a nap folyamán az 1 930-as szintet is érintette az index.
  • Érdemes azt is figyelembe venni, hogy kedden a Fed-jegyzőkönyv publikálásnak köszönhetően az index az elmúlt egy év legjobb egy napos emelkedését produkálta. Akkor az index 1,8 százalékos emelkedés után 1968 ponton zárt.
S&P 500 napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu