Vágólapra másolva!
Nincs ma jó erőben a magyar tőzsde, a rossz elemzői minősítések megtették a hatásukat, a BUX index pedig 0,2 százalékos mínuszával távolodni látszik a 18 ezer pontos szintektől.
Vágólapra másolva!
  • A Richterben viszont van erő, miután 3 900 forintnál jár a kedvező Erste elemzés után. A többiek már nem ennyire szerencsések, 0,3-1 százalékos mínuszokat mutatnak.
  • A Mol például még a hétfői Bank Of America Merrill Lynch elemzése után kapott egy nagyobb pofont, és egészen 12 000 forint alá lökték be az árfolyamot. Az elemző alulteljesítési ajánlást fogalmazott meg, és célárát a korábbi 13 400 forintról 11 400 forintra vágta vissza.
  • Az FHB viszont jó formában van, a reggeli nagy ugrást továbbra is tartja, és 8,2 százalékos pluszban jár.
  • A forintban is van ma erő, jelenleg 310,3 közelében tartózkodik, ám látszólag a 310-es szint áttörésére egyelőre nincs erő az euróval szemben.
  • A nemzetközi piaci hangulat viszont változatlan Európában, nagyobb mozgások nélkül stagnálást lehet látni. Ebben a vártnál gyengébb PMI-adatnak is szerepe lehet, ami az eurózónában csak 50,3 pontos lett (várt: 50,5 pont) szeptemberben. A befektetők a holnapi EKB-ülésre várhatnak, de ezzel együtt a délutáni amerikai munkaerőpiaci adatok is izgalmasak lehetnek.