A szétütött cégek pattannak a legjobban

Az esésben legrosszabbul teljesítő 10 százalék nagy emelkedést mutat, miközben a korábban felülteljesítők lemaradnak a Russell 1000 index tagjai közül.
Vágólapra másolva!
Hatalmas esést mutatott be a Russell 1000 szeptember közepétől október közepéig, viszont az utóbbi napokban olyan sebességgel pattannak vissza a részvények, hogy öröm nézni őket.
Vágólapra másolva!
  • Az egészben talán az a legérdekesebb, hogy pont azok a részvények pattannak fel leginkább, melyek a leggyengébben szerepeltek az elmúlt hetekben.
  • A BeSpoke Investment készített egy ábrát, amiből világosan látszik, pont a legrosszabbul teljesítő 10 százalék nyújtja a felpattanásban a legjobb teljesítményt. Ez az összefüggés pedig fordítva is fennáll.
  • Ez némileg igazol több stratégiát is, miszerint a felpattanás során mindig a leginkább túlütött papírokat kell vásárolni, mert sokkal nagyobb lehet a potenciális nyereség.
  • Persze mások szerint érdemes ezzel vigyázni, és inkább az esésben is relatíve jól teljesítő vállalatokat, szektorokat kell keresni. Nos, ezúttal ez a stratégia nem vált be.
Az esésben legrosszabbul teljesítő 10 százalék nagy emelkedést mutat, miközben a korábban felülteljesítők lemaradnak a Russell 1000 index tagjai közül. Forrás: Bespoke Investment