Az év üzletembere

Vágólapra másolva!
Mától lehet jelölni vagy jelentkezni az EY éves programjára. A sikeres és példamutató üzletemberek között a legkiválóbb hazai delikvens Monte Carlóba utazhat a nemzetközi döntőre.
Vágólapra másolva!

Havas István, az EY vezérigazgatója szerint az üzleti sikerhez kevés csak a növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálni, az eddigi díjazottak valamennyien fenntartható és társadalmilag is hasznos üzleti modellekben gondolkodtak. „A Magyarországon több mint egy évtizede működő programnak köszönhetően a vállalkozók nemcsak bemutathatják eddigi eredményeiket, de egymás tapasztalatait is felhasználva tovább fejleszthetik cégeiket” – mondta.

Az EY Az év üzletembere díjat idén tizenegyedik alkalommal ítélik oda a legkiválóbb hazai vállalkozóknak. A programban minden üzletember részt vehet, vagy jelölhető, ha megfelel az alábbi kritériumoknak:

  • a cége legalább két éve működik,
  • bejegyzett székhelye Magyarországon található,
  • ennek a cégnek ő az alapítója, vagy jelentős tulajdoni hányaddal rendelkező tagja,
  • a vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető.

A jelölési határidő 2014. szeptember 30-a.

A független bírálóbizottság tagjai 2014-ben Bárány László, a MasterGood cégcsoport tulajdonosa, a Felelős Családi Vállalkozások elnöke; Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke; Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója; Galambos Márton, a Forbes magazin főszerkesztője; Legeza Péter, pénzforgalmi szakértő; Nátrán Roland, az Exim vezérigazgatója; Dr. Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels üzletágának vezetője, az EY Az év üzletembere díj 2013-as fődíjasa.

A fődíjon kívül idén is három különdíjat ítélnek oda, a magyarországi program nyertese pedig részt vesz a verseny nemzetközi döntőjén Monte-Carlóban. A Magyarországon több mint tízéves múltra visszatekintő programot 1986-ban az Egyesült Államokban indította útjára az EY. A díjat ma már több mint 50 országban ítélik oda évről-évre.