Semmi meglepő az Apple-től

Vágólapra másolva!
Nem tartogatott túl nagy meglepetést az Apple tegnapi konferenciája. Új operációs rendszer, valamint új fitness és home alkalmazás. Utóbbival otthoni eszközeinket irányíthatjuk. Mivel grandiózus bejelentés nem érkezett a részvény árfolyama sem reagált a hírekre.
Vágólapra másolva!
  • Nem szolgált nagy meglepetéssel az Apple WWDC konferenciájáról. Ahogy az várható volt, új operációs rendszer lesz iPhone-ra és iPadre is (iOS 8), valamint a Mac is újat kap, Yosemite néven. A mobil rendszerek várhatóan ősszel lesznek elérhetőek.
  • Emellett a cég HealthKit néven új egészségügyi/fitness applikációt leplezett lett, amivel különböző egészségügyi adatainkat követhetjük nyomon.
  • A fitness szoftver fejlesztése egyre jobban megerősíti, hogy az Apple valamilyen hordozható mobileszközt dobhat majd piacra, amiről már régóta megy a találgatás. Az Apple a Nike-kal és a Mayo Clinic-kel dolgozik együtt a fitness applikáció fejlesztésén.
  • A HomeKit alkalmazással pedig majd otthonunkban található elektronikus eszközeinket irányíthatjuk majd iPhone-nal vagy iPaddel. Ez sem új hír, hiszen erről is lehetett már hallani korábban pletykákat.
  • Az Apple arról is beszámolt, hogy alkalmazásait sokkal közelebb hozná egymáshoz, valamint, hogy az új iCloud Drive-val bármilyen Apple eszközről el lehet majd érni adatainkat.
  • A bejelentések viszont nem mozgatták meg túlságosan a befektetők fantáziáját, ugyanis a részvény árfolyama tegnap 0,7 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, majd piaczárás után nem mozdult, és jelenleg 628 dollár közelében áll.
Az Apple árfolyama (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu