Negatív hangulat a fontos nap elején

Vágólapra másolva!
A főbb makroadatokra várnak a piacok ma reggel, ám az elmúlt napokban látott gyengébb gazdasági számok után valamelyest mérsékelt a globális hangulat, és inkább és inkább a mínuszok felé billen a mérleg nyelve.
Vágólapra másolva!

Esik a Shanghai Composite

  • Beleadtak ma reggel a kínai piacokba, a Shanghai Composite 1 százalék körüli mínuszban mozog. A piacnak nem féltétlenül tesz jót, hogy a kínai elnök arról beszélt, hogy Kínának adaptálni kell az új "normákat” a növekedés esetében.
  • A Nikkei viszonylag jól tartja magát, 0,3 százalék körüli pluszban mozog az index. A jen gyengülése is segítheti a piacot.
  • A HTC-n viszont egyenesen 5,3 százalékot ütöttek ma reggel, mivel a cég értékesítése 27 százalékot esett májusban éves szinten.

Fontos adatokra vár a piac

  • Az amerikai piacok tegnap 0,1 százalékos mínuszokat hoztak össze, miután a várakozásoknak megfelelő makroadatok, illetve a vártnál jobb autópiaci statisztikák sem tudták meghozni a vételi kedvet. Ennek hátterében az állhat, hogy ma, és pénteken fontosabb munkaerőpiaci, illetve érkeznek majd, ráadásul csütörtökön még az EKB is kamatdöntő ülést tart.
  • A Ford értékesítések 3 százalékkal (várt: -0,2%), a General Motorsé 12,6 százalékkal (várt: 6,4 %), a Toyotáé pedig 17 százalékkal (várt: 8,1%) ugrottak meg éves alapon. Az adatokra a Ford és a GM 0,7 százalékot erősödött.
  • 9,5 százalékos pluszban zárt tegnap a Hillshire Brands, miután a Pilgrim's Pride 1,3 dollárral megemelte a korábbi felvásárlási ajánlatát, és 7,7 milliárd dollárért vásárolná fel a társaságot.
  • Vártnál gyengébb negyedévet ért el a Dollar General, miután a diszkont kiskereskedelmi cég csak 4,52 milliárd dolláros árbevételt ért el (várt: 4,56 milliárd dollár), ráadásul a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma is csak 1,5 százalékkal nőtt a menedzsment által várt 2-3 százalék helyett. Bár a részvény a tegnapi nyitás előtt mínuszban állt, nap végére 3,9 százalékot erősödött, amiben annak is szerepe lehet, hogy a menedzsment fenntartja a korábbi prognózisait.
  • 1,4 százalékot erősödött tegnap az Apple a gyenge piaci hangulatban, miután a befektetők a hétfői bejelentéseket utólag kedvezőbben értékelték, mint a keynote ideje alatt. Főleg a fejlesztőknek szánt szoftveres megoldások, és lehetőségek adhatnak okot az optimizmusra.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu